Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
22.11.2016.

Државни секретар Драган Стевановић, у име Владе Републике Србије, потписао је данас уговор о улагању са директором јапанске компаније Јазаки (Yazaki) Клаусом Патриком Нотбруком (Claus Patrick Nottbrock), која ће инвестирати 25,1 милиона евра и у првој фази запослити 1.700 радника у Шапцу. Компанија ће у том граду производити кабловске сетове за камионе компаније Дајмлер (Daimler).

Стевановић је том приликом изјавио да је Влада Републике Србије успела да обезбеди услове да компанија Јазаки дође у Србију, инвестира у њу и обезбеди посао за 1700 наших грађана, на шта грађани Шапца и Мачве чекају пуних 11 година, од како та компанија показује заинтересованост за инвестирање у нашу земљу.

„Поносан сам што је Србија препозната као политички и економски стабилна земља, у којој смо, захваљујући успешним реформама које спроводи, у овој години имали прилив од скоро 2 милијарде евра страних директних инвестиција“, рекао је државни секретар и захвалио се директору компаније Јазаки на одлуци да своје пословање прошире у Србији.

Компанија Јазаки је глобална компанија са седиштем у Јапану, првенствено ангажована у индустрији аутомобилских компоненти. Највећи део производног програма односи се на електронске компоненте које се уграђују у аутомобиле и системе за пренос електричне енергије. Тренутно имају производне погоне у 44 земаља света и 444 производних и других локација, са близу 280.000 запослених на глобалном нивоу. Yazaki Europe управља са 33.000 запослених у 21 земљи и са 18 производних погона и пет истраживачко-научних центара. Компанија има више производних погона у Бугарској и Румунији, где запошљавају око 7.000 радника по земљи, а само у 2014. години та компанија је остварила приход од 13,8 милијарди долара.