Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
09.02.2017.

Будући да су се Министарству обратили привредници за помоћ у решавању проблема који су настали приликом комуникације са одређеним агенцијама које нуде услуге информисања и посредовања до тендера и програма Европске уније и Владе Републике Србије (ВРС), Министарство привреде обавештава привреднике о следећем:

Пре свега, важно је да подсетимо све привреднике и јавност да су све информације о отвореним програмима ВРС доступни на сајту Министарства привреде, Године предузетништва, регионалних развојних агенција, Привредне коморе Србије, а о програмима ЕУ на сајту Делегације Европске уније у Београду и сајту Европске комисије.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2017/02/Pexels Photo 141362

Такође, нити Министарство привреде нити Делегација Европске уније не прихвата никакве препоруке за добијање одређених средстава, нити ико може да „скрати пут“ до истих.

Привредници који су се обратили Министарству привреде, пожалили су се на највише на начин пословања одређених агенција. Тачније, да су агенције сматрале усмену сагласност или заинтересованост дату преко телефона довољну да се привредник обавезао на одређене услуге и одређену претплату, па у крајњем случају уколико не плате рачун, могућност и за тужбу.

С тим у вези, Министарство апелује на све потенцијалне кориснике да воде рачуна при комуникацији са сличним агенцијама, јасно и недвосмислено изјашњавајући свој став да ли пристају на такав вид услуге или не, као и да захтевају да им се објасни процес плаћања.

Министарство је одржало састанак са појединим агенцијама, апелујући и на њих да ускладе свој начин пословања и комуникације у складу са жалбама привредника, како до њих не би дошло.