Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
13.04.2016.

Премијери Србије и Мађарске Александар Вучић и Виктор Орбан обишли су данас у Суботици нови погон фабрике мађарске компаније „Мастерпласт“, уз поруку Орбана да та инвестиција обезеђује просперитет Србији и Мађарској, али и Европи, јер ће обезбедити запошљавање 200 Војвођана.

Нови погон мађарског инвеститора у Суботици, у којем ће се производити стаклена вуна, вредан је укупно 7,5 милиона евра, од којих као подстицајну меру Влада Србије издваја 23 одсто, односно два милиона евра.

Премијер Србије Александар Вучић захвалио је том приликом Мађарској на подршци Србији, наводећи да та земља ничим не уцењује и не ограничава Србију, а Србија то поштује и цени.

„Мислим да Мађари то искрено осећају. Поштујем Мађаре и увек ћете да имате исте услове као Срби и сви остали грађани Србије. Поносан сам и на Србе који су одлично разумели каква је то политика коју ће Србију да подигне на пиједастал успешних земаља“, рекао је Вучић.

Премијер је додао је да је, када су инвеститори из „Мастерпласта“ дошли на састанак у Београд, видео да не верују да ће Влада Србије да помогне, да су мислили да су то приче за телевизију и за широке масе, а да се у стварности то не дешава.

„Све смо завршили за 10 дана, обезбедили смо не само посао за 205 људи, успели да обезбедимо да један значајан део Суботице и центра да додатно растеретимо и запослимо, да имамо мање проблема и мука. Знам да сви размишљају о даљем послу, ускоро ће морати да аутобусе шаљу у Бајмок и друга места, како би довозили раднике“, навео је Вучић.

Премијер каже да се раст Србије стално повећава, да је то обезбеђено већим инвестицијама и извозом подстакла раст, не већом потрошњом, да имамо много сиромашних, али да ствари иду на боље и да мисли да пријатељи из Мађарске размишљају о новим инвестицијама у Србију.

Мађарски премијер истакао је да је отварање новог погона Мастерпласта у Субитици храбар корак, и да ће обезбедити запошљавање 200 Војвођана.

„Желео сам да пристуствујем, јер овај чин има и симболично значење, а то је да ми Мађари и Срби имамо заједнички подухват за који такође треба велика храброст. Ми, заједно са Вучићем, желимо такву Европу у којој постоји једна успешна Србија и успешна Мађарска, а то се може реализовати ако смо партнери једни другима“, рекао је Орбан.

Он је истакао да је зато Мађарска заунтересована за успех Србије, а да је неспорно и да је и Србија заинтересована да јој Мађарска буде успешан комшија.

„Чињеница да је ово значајан догађај и за Србију и за Мађарску види се и на основу тога да је велики број министара и премијера по квадратном метру“, приметио је Орбан, захваљујући се Вучићу на подшци инвестицији у Суботици.

Каже да њему као премијеру Мађарске годи подршка предузетницима Мађарима из Војводине.

Додао је да на локацији где је изграђена фабрика постоје вредни и талентовани радници и да ће та инвестиција омогућити запошљавање овдашњих људи.

Премијер Вучић је поручио да ће Влада Србије помоћи свима који желе да инвестирају у нашу земљу и да је отворен за разговоре са свим заинтересованим инвеститорима.

Како је приликом прошлогодишњег потписивања Уговора између Републике Србије и предузећа Мастерпласт YУ најавио директор Мастерпласта Тивидар Бунфорд, нова фабрика површине 12. 000 квадратних метара имаће око 200 машина за плетење и годишње ће производити 60 милиона метара стаклене вуне, а запошљаваће око 200 радника.

„Мастерпласт“ је познати произвођач и дистрибутер термоизолационих материјала.