Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
05.08.2015.

Председник Владе Србије Александар Вучић и министар привреде Жељко Сертић посетили су данас Лесковац и Црну Траву. Премијер је том приликом најавио велике инвестиције и посебне мере субвенција за развој југа Србије у наредном периоду.

„Желимо да ојачамо југ Србије“, казао је премијер најављујући отварање нових радних места у Владичином Хану и Врању.

Премијер је рекао да очекује отварање две фабрике у Владичином Хану које ће запослити по 400 радника, а у Врању фабрику која ће запослити 3.000 људи.

„Очекујемо да много тога урадимо у Пчињском и Јабланичком, Топличком и Пиротском округу и на југоистоку Србије, и даваћемо посебне мере субвенција за овај део земље“, рекао је Вучић.

Зелена зона је почела да се гради 2011.године, уз помоћ ЕУ, на комунално уређеном земљишту од 100 хектара намењеном за градњу погона за пољопривредну и прехрамбену индустрију.

У овај пројекат уложено је 1,6 милиона евра.

Западни део зоне је површине 42 хектара и потпуно је инфраструктурно опремљен, а тај део је предвиђен за развој прерађивачке индустрије. Источни део зоне није комунално опремљен, површине 56 хектара и предвиђен је за формирање дистрибутивног центра и берзу пољопривредних производа.

Инвеститори ће имати прилику да добију земљиште Зелене зоне, које је у власништву града Лесковца, на коришћење без наплате на период од 99 година.

Премијер Вучић и министар Сертић су током дана обишли и Централно постројење за пречишћавање отпадних вода и главног градског колектора у селу Богојевце, а затим у Травном Преслапу, у Општини Црна Трава, посетили фарму и млекару ШУРИК-ИНВЕСТ доо Лесковац.