Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
07.04.2016.

Премијер Александар Вучић присуствовао је данас са министрима Жељком Сертићем и Расимом Љајићем отварању фабрике турске компаније „Теклас аутомотиве“ у Владичином Хану и том приликом поручио да овај град и део Србије поново „устају“ и постају место где грађани могу да раде и пристојно живе.

Вучић је након отварања фабрике, која ће запослити и до 1.200 радника, најавио још инвестиција у том крају Србије, као и још инвестиција из Турске.

Премијер је подсетио да је влада дала 4,7 милиона евра субвенција за „Теклас аутомативе“ да би радници у Владичниом Хану имали будућност и недвосмислено знали да могу да остану да живе у том месту и да ће њихова деца имати где да раде и добро и пристојно живе.

„Ово је велики дан, не само за Владичин Хан, Пчињски и Јабланички округ, већ и за целу Србију“, рекао је Вучић.

Наводећи да су фабрике у том крају Србије претходних година уништене, да је број становника у Владичином Хану са 28.000 пао на 21.000, Вучћ је поручио да од данас тај град поново устаје и постаје место у којем ће се људи запошљавати, постаје град који живи.

Вучић је рекао да ће та фабрика правити аутомобилске делове за Мерцедес, БМW, ауди, фолксваген, шкоду – најбоље европске произвођаче и да има перспективу да прошири делатност и производњу и прави нове фабрике у Владичином хану.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/04/Tan2016 4 7 14748755 1
Премијер и министри на отварању фабрике у Владичином Хану

Наводећи да је у разговору са радницима видео да су сви срећни што имају посао и могу да раде, Вучић је власнику фабрике поручио да такву срећу и захвалност ретко где моћи да види.

Вучић је свим радницима пожелео много година успешног рада, пристојне плате и да могу да живе у свом граду и издржавају своје породице.

Премијер је рекао да ова фабрика није крај инвестиција за Владичин Хан и југ Србије, истичући да влада жели да се сваки грађанин Србије, било да живи у Владичином Хану или Београду, зна да држава чини пођеднако за сваког од њих.

Вучић је најавио да је за довођење нових инвеститора веома важно да буду завршени и најважнији путеви у том делу Србије, додајући да ће врло брзо отворити и деоницу Грабовница-Грделица у дужини од 5,8 километара, као и пут кроз Грделичку клисуру.

Инвестиција ће бити заокружена до 2018. године, уз 400 запослених радника у првом кварталу, до коначних 1.200 радника, када се очекује профит од 20 милиона евра.

Турски „Теклас аутомотиве“ основан је 1971. године са главним акцентом на аутомобилску индустрију.

Компанија пројектује, развија и производи системе за циркулацију флуида, брисаче за кола, заједно са деловима против вибрације, за произвођаче оригиналних делова широм света.

Та компанија у Србији, односно у Владичином Хану, планира производњу система за циркулацију флуида ниског притиска.

На уласку у фабрику постављени су аутомобили опремљени производима те компаније, које је премијер обишао.

Премијер је посету Владичином Хану раније данас почео у фабрици за прераду воћа и поврћа Нектар, затим фабрику за производњу производа на бази биљних масти и обраног млека у праху „Беланова 2014“, и покренуо прву реконструисану машину за производњу алу – челичне ужади за далеководе у фабрици „Смелтинг д.о.о.“.