Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
14.03.2019.

Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv kojim je malim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama omogućeno da konkurišu za bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od milijardu dinara.

Programom podrške malim preduzećima za nabavku opreme Ministarstvo privrede sufinansira četvrtinu troškova za nabavku nove proizvodne opreme, specijalizovanih alata i opreme za izvođenje građevinskih radova. Iznos za bespovratna sredstva po privredniku može biti maksimalno pet miliona dinara.

 

Ovim programom predviđeno je da, pored granta od 25 odsto koji obezbeđuje država, pet odsto čini učešće korisnika, a 70 odsto troška je finansirano kroz povoljan kredit partnera – banke ili lizing kuće.

Zainteresovani za ovu vrstu podrške konkurišu kod neke od partnerskih banaka ili lizing kuća, koje su za ovaj program ponudile povoljnije uslove kredita. Posebna pogodnost jeste što krediti ne moraju da budu obezbeđeni hipotekom na nekretninama, već zalogom na kupljenoj opremi ili alatima.

Ovogodišnji partneri na programu su Banka Poštanska štedionica, Prokredit, Eurobank, Kredit agrikol, Erste i Halk banka. Takođe, Ministarstvo sprovodi ovaj program i u saradnji sa dve lizing kuće – Rajfajzen i Unikredit lizing.

Sve informacije i dokumentacija dostupni su na internet stranici Ministarstva privrede: www.privreda.gov.rs. Javni poziv je otvoren do kraja godine ili dok se predviđena sredstva ne utroše.