Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
19.09.2017.

Министарство привреде успешно је реализовало Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2017. години, у оквиру којег је одобрено више од 564,6 милиона динара бесповратних средстава, док је укупан износ инвестиција у опрему око 2,8 милијарди динара.

Тиме је јавни позив за доделу бесповратних средстава за набавку нове производне опреме, унапређење пословања и производње малих предузећа и предузетника у овој години затворен.

Бесповратна средства је добило 399 привредника, а најзаступљеније делатности су обрада и прерада дрвета, метала, производња текстила и одевних предмета, као и производња прехрамбених производа и штампање.

Заинтересовани који нису узели учешће у програму моћи ће да аплицирају по новом Програму кроз подршку инвестицијама у привреди који спроводи Министарство привреде у сарадњи са Фондом за развој. Додатне информације о новом програму  доступне су на сајту Министарства и Фонда за развој.

Програм подршке за набавку опреме део је пројекта Деценија предузетништва и представља комбинацију повољних банкарских кредита и бесповратних средстава државе.

Спроводи се на начин да Министарство привреде суфинансира набавку производне опреме у износу од 25 одсто њене вредности, док се 70 одсто трошкова набавке финансира из повољних кредита банака или финансијског лизинга компанија партнера на Програму. Преосталих пет одсто је учешће самог предузетника.

Програм се реализује у сарадњи са Развојном агенцијом Србије и одабраним пословим банкама (Прокредит, Халкбанк, Уникредит, Сосијете женерал, Ерсте банка и Рајфајзен лизинг).