Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
19.09.2017.

Ministarstvo privrede uspešno je realizovalo Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2017. godini, u okviru kojeg je odobreno više od 564,6 miliona dinara bespovratnih sredstava, dok je ukupan iznos investicija u opremu oko 2,8 milijardi dinara.

Time je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku nove proizvodne opreme, unapređenje poslovanja i proizvodnje malih preduzeća i preduzetnika u ovoj godini zatvoren.

Bespovratna sredstva je dobilo 399 privrednika, a najzastupljenije delatnosti su obrada i prerada drveta, metala, proizvodnja tekstila i odevnih predmeta, kao i proizvodnja prehrambenih proizvoda i štampanje.

Zainteresovani koji nisu uzeli učešće u programu moći će da apliciraju po novom Programu kroz podršku investicijama u privredi koji sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj. Dodatne informacije o novom programu  dostupne su na sajtu Ministarstva i Fonda za razvoj.

Program podrške za nabavku opreme deo je projekta Decenija preduzetništva i predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države.

Sprovodi se na način da Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25 odsto njene vrednosti, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz povoljnih kredita banaka ili finansijskog lizinga kompanija partnera na Programu. Preostalih pet odsto je učešće samog preduzetnika.

Program se realizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovim bankama (Prokredit, Halkbank, Unikredit, Sosijete ženeral, Erste banka i Rajfajzen lizing).