Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
26.07.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Гргуревић разговарао је данас са министром спољних послова Никарагве Денисом Роналдо Монкада Kолиндресом и замеником министра индустрије и привреде те земље Хесусом Бермудезо Kарвајалом о могућностима за унапређење привредне сарадње.

Србија и Никарагва, како је речено, имају добре политичке односе, што је одлична основа и за унапређење привредне сарадње и трговинске размене. Зато је састанак посвећен упознавању привредних прилика у две земље и разматрању могућности за заједничка улагања.

Гргуревић је представио Kолиндресу и Kарвајалу привредни амбијент, истичући да је Србија добро место за инвестирање. Он је нагласио да је најбољи доказ за то што је у прошлог години износи страних директних инвестиција био око 3,5 милијарди евра, што је више него што су оствариле остале земље Западног Балкана заједно.

„Будући да Србија има и бројне споразуме о слободној трговини, уколико је 51 одсто производа домаћег порекла, шансу за сарадњу видим и у заједничким улагањима и извозу“, рекао је Гргуревић.

Kолиндрес и Kарвајал су рекли да Никарагва има погодне услове за развој, а да је ниво безбедности све већи. У тој земљи, како су истакли, функционише и агенција за привлачење страних инвестиција Про никарагва.

Говорећи о главним извозним производима Никарагве, они су навели да су то пре свега месо, кафа и злато, које извозе и на европско тржиште.