Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
26.07.2019.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Grgurević razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Nikaragve Denisom Ronaldo Monkada Kolindresom i zamenikom ministra industrije i privrede te zemlje Hesusom Bermudezo Karvajalom o mogućnostima za unapređenje privredne saradnje.

Srbija i Nikaragva, kako je rečeno, imaju dobre političke odnose, što je odlična osnova i za unapređenje privredne saradnje i trgovinske razmene. Zato je sastanak posvećen upoznavanju privrednih prilika u dve zemlje i razmatranju mogućnosti za zajednička ulaganja.

Grgurević je predstavio Kolindresu i Karvajalu privredni ambijent, ističući da je Srbija dobro mesto za investiranje. On je naglasio da je najbolji dokaz za to što je u prošlog godini iznosi stranih direktnih investicija bio oko 3,5 milijardi evra, što je više nego što su ostvarile ostale zemlje Zapadnog Balkana zajedno.

„Budući da Srbija ima i brojne sporazume o slobodnoj trgovini, ukoliko je 51 odsto proizvoda domaćeg porekla, šansu za saradnju vidim i u zajedničkim ulaganjima i izvozu“, rekao je Grgurević.

Kolindres i Karvajal su rekli da Nikaragva ima pogodne uslove za razvoj, a da je nivo bezbednosti sve veći. U toj zemlji, kako su istakli, funkcioniše i agencija za privlačenje stranih investicija Pro nikaragva.

Govoreći o glavnim izvoznim proizvodima Nikaragve, oni su naveli da su to pre svega meso, kafa i zlato, koje izvoze i na evropsko tržište.